Een sterke wilskracht

Posted by


Boek in het Nederlands!Een sterke wilskrachtAletta H. Jacobs is een van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Zij was de eerste vrouwelijke student en voorvechtster van vrouwenkiesrecht. Zij stond op de bres voor anticonceptie en was een vredes- activiste. Over zichzelf schreef ze dat ze ‘een sterke wilskracht’ had. Haar tien broers en zusters zijn na- genoeg vergeten. Toch hebben vijf van hen ook een bijzonder en opvallend leven geleid en waren zij net als Alettaa pioniers en beschikten ze over dezelfde ‘sterke wilskracht’. Alle vijf reisden ze voor korte of langere tijd naar Nederlands-Indië. Julius en Johan Rudolf namen dienst in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Julius werkte er als officier van gezondheid en hij schreef spraakmakende boeken over etnografica. Johan was militair in hart en nieren en schreef met enthousiasme over het leger en de strijd die Nederland in onder meer Atjeh voerde. Eduard bleef maar kort in Indië en werd de eerste joodse burgemeester in ons land: in Lonneker en Almelo. Twee zusters, Charlotte en Frederika, gingen als ongetrouwde vrouwen naar Batavia. Charlotte, de tweede vrouwelijke af- gestudeerde in Nederland, had ruim twintig jaar een apotheek in Batavia en streed net als haar beroemde zus voor het vrouwenkiesrecht. Frederika was het eerste meisje dat een hbs doorliep en de eerste schrijfster van wiskunde- schoolboeken. Met deze vijf portretten schetst Inge de Wilde niet alleen een prachtig beeld van de familie van een beroemde vrouw, deze verhalen verschaffen ook inzicht in het leven van ambitieuze mensen rond de vorige eeuwwisseling. Ze vertelt hoe verschillende telgen uit deze familie uit Sappemeer tot in Indië actief waren en laat zien hoe boeiend die levensgeschiedenissen zijn. Inge de Wilde was medewerker culturele zaken aan de RuG, lid van de jury van de Aletta Jacobsprijs en voorzitter van de Commissie voor het Gastschrijverschap. Zij publiceerde eerder boe- ken over vrouwen in de academische wereld.Downloaden eBook Een sterke wilskracht gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder Een sterke wilskracht

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken Een sterke wilskracht, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek Een sterke wilskracht en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek Een sterke wilskracht:  Binding : eBoek (.pdf.epub.txt.docx.fb2.mobi.mp3 en andere indelingen)
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  151mm x 233mm
  Aantal pagina’s :
  Niet bekend
  Uitgeverij :
  Passage, Uitgeverij
  ISBN :
  9789054523543
  Datum publicatie : 06-2018  TAGS:

  Online Een sterke wilskracht ebook, Boek Een sterke wilskracht FB2, Downloaden Een sterke wilskracht PDF , Downloaden Een sterke wilskracht MOBI, Online Een sterke wilskracht boek, Gratis Downloaden Een sterke wilskracht IPhone, Online boek Een sterke wilskracht PDF, Gratis Een sterke wilskracht DJVU, Gratis Downloaden Een sterke wilskracht TXT, Downloaden Een sterke wilskracht RTF, Online Een sterke wilskracht FB2 , e-boek Een sterke wilskracht downloaden TXT, Gratis Een sterke wilskracht downloaden boek, e-boek Een sterke wilskracht downloaden MOBI, Downloaden Een sterke wilskracht IPad, Lezen Een sterke wilskracht MOBI, Lezen Een sterke wilskracht DOC, Gratis Een sterke wilskracht AWZ, Downloaden e-boek Een sterke wilskracht iPad , Gratis Een sterke wilskracht DJVU, Downloaden Een sterke wilskracht e-boek gratis, Gratis Downloaden Een sterke wilskracht DVD, Lezen Een sterke wilskracht TXT, Boek Een sterke wilskracht downloaden DJVU, Een sterke wilskracht downloaden boek gratis, Een sterke wilskracht downloaden boek pdf gratis, Een sterke wilskracht pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Een sterke wilskracht pdf gratis, Een sterke wilskracht downloaden gratis epub gratis, Een sterke wilskracht ePub boek downloaden gratis.