Niet-betaling in de btw

Posted by


Boek in het Nederlands!Niet-betaling in de btwOndernemers kunnen op twee manieren te maken krijgen met niet-betaling: wanneer openstaande facturen niet worden betaald, maar ook wanneer zij zelf schulden onbetaald laten. Regels omtrent gevolgen voor btw in zulke situaties zijn uitermate complex. Deze uitgave omschrijft en analyseert deze regels. Daarbij wordt niet alleen ingegaan op het nationale recht. Ook het Europese recht passeert de revue. Welke btw-gevolgen gelden voor ondernemers wanneer zij openstaande facturen hebben (oninbare vorderingen) of zelf schulden onbetaald laten (onbetaalbare schulden)? Helaas is het antwoord op deze vraag niet in enkele zinnen te beschrijven. De regels die gelden in geval van niet- betaling zijn bijzonder complex. Niet-betaling in de btw biedt hierin uitkomst. Deze uitgave omschrijft en analyseert deze regels op behapbare wijze. Het maakt hierbij helder onderscheid tussen het nationale en het Europese recht. Bovendien zijn per 1 januari 2017 de nationale btw-regels over oninbare vorderingen en onbetaalbare schulden drastisch veranderd. Deze regels, verankerd in art. 29 Wet OB 1968, leiden vanwege hoge complexiteit regelmatig tot discussie in de praktijk. Om die reden worden deze regels grondig tegen het licht gehouden, waarbij de volgende vragen aan bod komen: # Wanneer is sprake van (niet-)betaling? # Op welk moment moet een ondernemer verzoeken om teruggaaf van btw? # Met welke formaliteiten moet een ondernemer rekening houden? # Wat gebeurt er als een vordering wordt overgedragen? # Wanneer moet een niet-betalende ondernemer btw terugbetalen? # Wat is de omvang van deze terugbetalingsverplichting? # Hoe moet deze btw-schuld in faillissement worden gekwalificeerd? # Wat gebeurt er als de factuur later toch nog (deels) wordt betaald? Na het beantwoorden van bovenstaande vragen legt de bundel de nationale regels en de Europese regels naast elkaar. Het analyseert vervolgens in hoeverre deze regels de oorspronkelijke doelstellingen van de (Europese) wetgever tegemoetkomen. Tot slot schenkt de titel nog aandacht aan enkele civielrechtelijke onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan: de btw-gevolgen bij het aangaan van een crediteurenakkoord, de status van de btw-schuld in faillissement en meer. Kortom: een complete bundel omtrent niet-betaling. Volledig aangepast aan de actualiteit. Onmisbaar voor btw-specialisten, fiscalisten en civilisten.Downloaden eBook Niet-betaling in de btw gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder Niet-betaling in de btw

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken Niet-betaling in de btw, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek Niet-betaling in de btw en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek Niet-betaling in de btw:  Binding : eBoek (.pdf.epub.txt.docx.fb2.mobi.mp3 en andere indelingen)
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  157mm x 240mm
  Aantal pagina’s :
  Niet bekend
  Uitgeverij :
  Wolters Kluwer Nederland B.V.
  ISBN :
  9789013150025
  Datum publicatie : 05-2018  TAGS:

  Online Niet-betaling in de btw ebook, Boek Niet-betaling in de btw FB2, Downloaden Niet-betaling in de btw PDF , Downloaden Niet-betaling in de btw MOBI, Online Niet-betaling in de btw boek, Gratis Downloaden Niet-betaling in de btw IPhone, Online boek Niet-betaling in de btw PDF, Gratis Niet-betaling in de btw DJVU, Gratis Downloaden Niet-betaling in de btw TXT, Downloaden Niet-betaling in de btw RTF, Online Niet-betaling in de btw FB2 , e-boek Niet-betaling in de btw downloaden TXT, Gratis Niet-betaling in de btw downloaden boek, e-boek Niet-betaling in de btw downloaden MOBI, Downloaden Niet-betaling in de btw IPad, Lezen Niet-betaling in de btw MOBI, Lezen Niet-betaling in de btw DOC, Gratis Niet-betaling in de btw AWZ, Downloaden e-boek Niet-betaling in de btw iPad , Gratis Niet-betaling in de btw DJVU, Downloaden Niet-betaling in de btw e-boek gratis, Gratis Downloaden Niet-betaling in de btw DVD, Lezen Niet-betaling in de btw TXT, Boek Niet-betaling in de btw downloaden DJVU, Niet-betaling in de btw downloaden boek gratis, Niet-betaling in de btw downloaden boek pdf gratis, Niet-betaling in de btw pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Niet-betaling in de btw pdf gratis, Niet-betaling in de btw downloaden gratis epub gratis, Niet-betaling in de btw ePub boek downloaden gratis.