Als het maar tot iets leidt…

Posted by


Boek in het Nederlands!Als het maar tot iets leidt…Erfgoedzorg wordt geassocieerd met conservatieve, deftige heren. Dat deftige klopt wellicht, maar het eerste behoeft bijstelling: er waren ook idealisten die streefden naar een mooiere en betere wereld, met verheffing van de arbeider en de emancipatie van de vrouw. Dit geldt met name voor mr. dr. J.C. Overvoorde (1865-1930), een strijder op vele fronten. Deze biografie toont Overvoordes tomeloze engagement voor het veiligstellen van monumentaal erfgoed, musea en archieven, het initiëren van een monumentenwet, en voor de gelijke behandeling van de vrouw en haar emancipatie. Hij richt de Nederlandschen Oudheidkundigen Bond op met in het bestuur strijders die als jonge honden de sloop van monumenten proberen te voorkomen. Ook de rol die Overvoorde in de eerste emancipatiegolf speelt, wordt uitstekend belicht. Zijn feministisch rechtshistorisch proefschrift (1891) maakt hem bekend als voorstander van vrouwenemancipatie – hun zwaar achtergestelde positie vindt hij onaanvaardbaar voor een beschaafd land. Hij werkt even samen met Aletta Jacobs en kruist vaak de degens met Wilhelmina Drucker. Hij adviseert Annette Versluijs-Poelman, voorzitter van de Vereeniging voor Vrouwen kiesrecht, van achter de schermen. Daarnaast is hij actief als lid van de Radicalen Bond die de slechte positie van de arbeidersklasse wil verbeteren. Overvoorde is als archivaris zijn leven lang druk met het ordenen en inventariseren van gemeentearchieven in Dordrecht (1892-1901) en Leiden (1901-1930). Hij richt in die steden oudheidkundige verenigingen, een museum en verenigingen voor monumentenzorg op. In de Vereeniging van Archivarissen in Nederland werkt hij mee aan de professionalisering van het beroep en aan wetgeving. Eenmaal in Leiden benoemd zal hij als conservator, later directeur van De Lakenhal, de museumcollectie uitbreiden met werken van de Oude Leidsche meesters en de nieuwbouw van het museum realiseren. In deze vlot leesbare biografie komt een breed tijdsbeeld naar voren, waarin Overvoordes inbreng ook nog voor de huidige tijd goed onderbouwd voor het voetlicht wordt gebracht. Na enkele jaren kunstacademie studeerde Paul P.J. Overvoorde wijsbegeerte aan de Universiteit van Utrecht. Na voltooiing daarvan deed hij op uiteenlopende terreinen onderzoek, onder meer naar normatieve argumentatie. Daarnaast was hij als docent en stafmedewerker werkzaam. De auteur publiceerde over uiteenlopende onderwerpen als paternalisme en autonomie, discriminatie en voorkeursbehandelingen, ondernemen in welzijn en architectuur.Downloaden eBook Als het maar tot iets leidt… gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder Als het maar tot iets leidt…

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken Als het maar tot iets leidt…, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek Als het maar tot iets leidt… en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek Als het maar tot iets leidt…:  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  150mm x 240mm
  Aantal pagina’s :
  649
  Uitgeverij :
  IJzer
  ISBN :
  9789086841639
  Datum publicatie : 05-2018  TAGS:

  Online Als het maar tot iets leidt… ebook, Boek Als het maar tot iets leidt… FB2, Downloaden Als het maar tot iets leidt… PDF , Downloaden Als het maar tot iets leidt… MOBI, Online Als het maar tot iets leidt… boek, Gratis Downloaden Als het maar tot iets leidt… IPhone, Online boek Als het maar tot iets leidt… PDF, Gratis Als het maar tot iets leidt… DJVU, Gratis Downloaden Als het maar tot iets leidt… TXT, Downloaden Als het maar tot iets leidt… RTF, Online Als het maar tot iets leidt… FB2 , e-boek Als het maar tot iets leidt… downloaden TXT, Gratis Als het maar tot iets leidt… downloaden boek, e-boek Als het maar tot iets leidt… downloaden MOBI, Downloaden Als het maar tot iets leidt… IPad, Lezen Als het maar tot iets leidt… MOBI, Lezen Als het maar tot iets leidt… DOC, Gratis Als het maar tot iets leidt… AWZ, Downloaden e-boek Als het maar tot iets leidt… iPad , Gratis Als het maar tot iets leidt… DJVU, Downloaden Als het maar tot iets leidt… e-boek gratis, Gratis Downloaden Als het maar tot iets leidt… DVD, Lezen Als het maar tot iets leidt… TXT, Boek Als het maar tot iets leidt… downloaden DJVU, Als het maar tot iets leidt… downloaden boek gratis, Als het maar tot iets leidt… downloaden boek pdf gratis, Als het maar tot iets leidt… pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Als het maar tot iets leidt… pdf gratis, Als het maar tot iets leidt… downloaden gratis epub gratis, Als het maar tot iets leidt… ePub boek downloaden gratis.