De herkeuring

Posted by


Boek in het Nederlands!De herkeuringDe auteur is een geboren Groninger en studeerde economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Op 1 januari is de herkeuringswet ingevoerd. Langdurig arbeidsongeschikte vroeggehandicapten worden geconfronteerd met een onverhoedse en dramatische verslechtering van hun uitkeringsvoorwaarden door de politiek. Ze gaan allemaal herkeurd worden in de komende jaren. De verontwaardiging daarover brengt een aantal van hen ertoe actie te ondernemen. Zo hopen ze een discussie los te maken in de samenleving over de aantasting van hun sociale zekerheidsrechten.

Het verzet wordt gecoördineerd vanuit een actiecentrum. Interviews en debatten in de media zorgen ervoor dat hun argumenten al beter bekend worden bij het grote publiek. De acties vergroten de druk op de politiek om van koers te veranderen.

De auteur voert de lezer in een informatieve roman mee in een imaginaire wereld van kritische journalisten, betrokken wetenschappers, gewetensvolle politici, verstandige uitkeringsmedewerkers en solidaire vakbondsleden.

Recensie NBD Biblion

Het onderwerp is zo alledaags en vertrouwd dat het haast niet denkbaar is daar een onderhoudend boek over te kunnen schrijven in de vorm van een roman. Toch is dit exact wat er gebeurt in dit romandebuut van Chris van Henegouwen. Het betreft de herkeuring van vroeggehandicapten, de zogeheten WVG-ers, een groep van 200.000 mensen die om allerlei redenen niet in het normale arbeidsproces kunnen participeren. Het gaat hierbij om zowel geestelijke als lichamelijke beperkingen (vergelijk de huidige discussie tussen de WAjongers en het UWV). De roman is dus uiterst actueel. De WVG-ers organiseren zich en willen actievoeren om voor hun belangen op te komen. Hoofdpersoon is een zekere Steven van wie de levensloop geschilderd wordt. Dit geeft inzicht in het type mens waar het hier om draait. Men wil gebouwen gaan bezetten uit protest om zo de media te bespelen en het probleem onder de aandacht te brengen van een groot publiek. De roman doet verslag van de acties die de politiek moeten overtuigen van het feit dat de Herkeuringswet moet worden ingetrokken. Een roman die veel inzicht geeft in de maatschappelijke positie van mensen met beperkingen, die door de politiek gedwongen worden zich op de arbeidsmarkt te begeven. Kleine druk, ruime interlinie.

Jan TimmermansDownloaden eBook De herkeuring gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder De herkeuring

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken De herkeuring, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek De herkeuring en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek De herkeuring:  Binding : eBoek (.pdf.epub.txt.docx.fb2.mobi.mp3 en andere indelingen)
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  145mm x 210mm
  Aantal pagina’s :
  279
  Uitgeverij :
  Eigen Beheer
  ISBN :
  9789082381207
  Datum publicatie : 07-2015  TAGS:

  Online De herkeuring ebook, Boek De herkeuring FB2, Downloaden De herkeuring PDF , Downloaden De herkeuring MOBI, Online De herkeuring boek, Gratis Downloaden De herkeuring IPhone, Online boek De herkeuring PDF, Gratis De herkeuring DJVU, Gratis Downloaden De herkeuring TXT, Downloaden De herkeuring RTF, Online De herkeuring FB2 , e-boek De herkeuring downloaden TXT, Gratis De herkeuring downloaden boek, e-boek De herkeuring downloaden MOBI, Downloaden De herkeuring IPad, Lezen De herkeuring MOBI, Lezen De herkeuring DOC, Gratis De herkeuring AWZ, Downloaden e-boek De herkeuring iPad , Gratis De herkeuring DJVU, Downloaden De herkeuring e-boek gratis, Gratis Downloaden De herkeuring DVD, Lezen De herkeuring TXT, Boek De herkeuring downloaden DJVU, De herkeuring downloaden boek gratis, De herkeuring downloaden boek pdf gratis, De herkeuring pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek De herkeuring pdf gratis, De herkeuring downloaden gratis epub gratis, De herkeuring ePub boek downloaden gratis.